Ne Gasiti Pe FACEBOOK
Caută

Gustarile din parc

11681_geanta-mamici-pentru-biberon-scutece-bebe-bebelusi-copii-cangaroo-energy-my-kids-baby-shop-www-mykids

Geanta Pentru Mamici Cangaroo Energy

Ce facem atunci cand cei mici sunt serviti de parintii copiilor prezenti in parc, cu gustari care nu fac parte din alimentatia copiilor nostri? Acele gustari pentru care am dus o munca titanica de lamurire cu bunicii si alte rude.

Cum refuzi frumos, fara sa pari un parinte exagerat? Cum eviti o scena in care cel mic isi doreste tare mult sa guste, dar mami si tati ii spun ca nu e bine? Cum sa inteleaga un copil de 2-3 ani, ca biscuitele cu crema, covrigeii aceia sarati sau acele produse de patiserie nu sunt recomandate pentru burtica si sanatatea lui si ca gustarea din geanta mamei este mult mai sanatoasa?

Exista doua categorii de parinti:
– parintii care il intreaba pe insotitorul copilului daca cel mic poate fi servit sau daca e alergic la ceva anume;
– parintii care sunt adepti ai principiilor: „copiii sunt pofticiosi si nu le poti interzice sa guste, macar o bucatica”, „noi am mancat de toate si suntem bine” si ii servesc pe copii, fara sa intrebe parintele.
Chiar daca acestia din urma sunt bine intentionati, ei trebuie sa inteleaga ca e nevoie de acordul parintelui pentru orice bucatica dulce sau sarata pe care doresc sa le-o ofere celorlalti copii.

Pentru a iesi cu bine dintr-o astfel de situatie, refuza frumos, spunand ca se apropie ora mesei, distrage-i atentia celui mic cu o jucarie si gaseste o preocupare noua pana cand celalat copil si-a terminat gustarea.

Sfatul nostru
In foarte multe situatii, odata deschis subiectul, in incercarea de a-i face pe acei parinti sa inteleaga motivele refuzului, vei vedea ca oricate argumente ai aduce, acestia iti vor prezenta altele, care, in conceptia lor sunt mult mai solide.
Ai putea continua pledoaria, doar daca crezi ca vei reusi sa ii convingi ca cei mici au nevoie de vitamine si nutrienti, nu de calorii goale, indulcitori artificiali, coloranti, arome artificiale, aditivi, zahar sau sare in exces.
Daca ai reusit sa ii faci sa inteleaga ca anumite iaurturi cu fructe, guma de mestecat, covrigii, chipsurile sau alte alimente asemanatoare sunt total nepotrivite pentru cei mici, te felicitam din toata inima.

Voi ati intampinat astfel de situatii in parc? Cum v-ati descurcat? Ati reusit sa refuzati elegant?

Sursa foto: www.photl.com

Articole asemanatoare: http://articolenounascuti.ro/blog/le-dati-copiilor-guma-de-mestecat/

Leave a Reply