Reciclarea. Din dragoste pentru natura

www.traieste-verde.ro

Din dragoste pentru natura !

„Dragi cititori, as dori sa pregatim ceva special pentru cei dragi. De data aceasta va propun sa asterneti pe o coala de hartie cateva randuri de multumire pe care apoi sa le puneti într-un plic confectionat acasa, de puisorii vostri.

Si cum reciclarea deja este o activitate bine-cunoscuta de cititorii fideli va propun sa trecem direct la treaba. În mod cert aveti acasa un carton colorat sau cu imprimeuri ramas de la un ambalaj, fie de jucarii, electrocasnice sau alte produse. În cazul de fata am folosit cartonul suport de la un set de casti cumparat pentru fetita mea.

Pasul 1
Va asigurati ca pe coala de carton nu mai sunt lipite alte bucati de carton sau capse, apoi, pe partea fara imprimeuri, desenati o inima, fie o faceti direct pe carton, fie va faceti un model pe o coala de hartie. Ideal este sa folositi un carton mai subtire care se poate indoi.

Pasul 2
Dupa ce ati conturat pe carton forma de inima decupati-o cu atentie astfel incat sa pastrati forma desenata.

Pasul 3

În functie de dimensiunea colii de carton încercati sa trasati linii pe interior, astfel încat, în centrul inimii, sa formati un dreptunghi. În modelul prezentat am reusit sa obtin un dreptunghi cu latura de 10 cm, iar distanta pana la coltul superior al inimii este de 11 cm. Ideal este ca aceste dimensiuni sa fie, daca se poate identice. Putem spune ca aceasta operatiune este si un exercitiu de geometrie. Lucrati cu un creion grafic pentru a putea corecta mai usor eventualele erori.

Pasul 4

Avem forma de inima si liniile trasate. Acum este momentul sa dam forma plicului. Indoiti prima data marginile, apoi baza plicului. Partea pe care ati trasat liniile devine interiorul plicului. Presati cartonul pe liniile indoite astfel incat plicul sa nu se desfaca.

Acum nu va ramane decat sa va deschideti inima si sa asterneti pe o coala de hartie cateva randuri de multumire pentru cei dragi!”

Anca MIHOCIU
ASOCIATIA TRAIESTE VERDE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *