Esenta de propolis si beneficiile ei

470042f2093c0ce2c375575c698a2394

Propolisul este antibioticul natural perfect care trateaza numeroase afectiuni, de la raceli pana la infectii puternice. Propolisul are o compozitie complexa. El este bogat in aminoacizi, cu un rol determinant pentru functionarea sistemului imunitar, vitamina A, B si bioflavonoide.

Se foloseste in afectiuni diverse: infectii bacteriene, virale, micoze, parazitoze, borelioze, afectiuni cardio-vasculare, hepatice, afectiuni ale cavitatii bucale (afte, herpes), gastro-duodenale, ale sistemului respirator, uro-genital, etc.

Cea mai intalnita metoda de administrare interna a propolisului este tinctura de propolis. Relativ recent a aparut pe piata romaneasca extractul hidric de propolis cunoscut sub numele de Propolis esenta. Acesta este un produs inovativ romanesc, brevetat, 100% natural,  care nu contine alcool dar inglobeaza toate principiile active din tinctura si poate fi administrat  tuturor  categoriilor de persoane, inclusiv copiilor. Este o solutie apoasa, fiind mult mai usor asimilat de catre organism, are gust placut acrisor-astringent aromat, care se dizolva omogen in orice lichid (nu utilizati lichide fierbinti). Este ideal pentru copii, gravide (fara riscuri asupra fatului), mama care alapteaza, pacienti cu boli hepatice, varstnici, gastrite.

De asemenea, propolisul face parte din compozitia “cocktail-ului apicol”, atat de eficient in stimularea imunitatii precum si in alte afectiuni. Cum toamna (odata cu intrarea in colectivitate: cresa, gradinita, scoala) si primavara creste semnificativ numarul de infectii respiratorii, o cura de 1 luna cu “cocktail apicol” (toamna si eventual primavara) rezolva aceasta problema a racelilor interminabile ce apar odata cu inceperea anului “scolar”. Coktailurile apicole se pot administra chiar si de la varsta de 1 an, iar esenta de propolis este extrem de binevenita in acest caz.

Esenta de propolis poate fi folosita si in uz extern, pe de o parte datorita  efectului cicatrizant si antibacterian al propolisului, iar pe de alta parte datorita faptului ca nu contine alcool ea nu irita pielea sau mucoasele. Se poate pune pe rani (de la julituri, taieturi pana la ragade), arsuri, iritatii (inclusiv iritatii ale scutecului), intepaturi de insecte, acnee, micoze, etc. Nu irita si nu pateaza pielea.

Dr. Mirela Strant – specialist Api-Fito-Aromaterapie

drmirela_s@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *