Olita

Sursa foto: my-kids.ro

Perioada olitei.

Un capitol important, intens discutat  și asteptat cu emotii de catre parinti. Exista copii care nu vor nici macar sa incerce aceasta „operatiune” si exista prichindei care adora sa stea pe olita.

Nu exista o regula generala in legatura cu varsta la care trebuie sa ne punem copiii pe olita. Fiecare parinte isi cunoaste copilul si va simti daca acesta e pregatit sau nu pentru aceasta noua etapa.

Nu comparati copiii, nu va stresati daca al vecinei a fost mai „harnic” si sta cuminte. Este foarte important sa aveti rabdare si sa cumparati o olita care sa-i placa prichindelului. Ce-ar fi daca si-ar alege el singur olita? Chiar daca e fetita si isi doreste una albastra, sau daca e baietel si vrea una mov sau roz, lasati copilul sa-si aleaga singur olita. Va fi mult mai incantat si deschis sa incerce.

Exista olite cu diferite forme, olite tip scaunel, olite muzicale, cu capac, simple, colorate, cu abtibilduri etc. Cu siguranta va alege una pe placul lui si daca il veti si lauda pentru alegerea facuta, veti avea un copil relaxat si bucuros.

Daca nu e prea incantat si nu vrea sa stea pe olita, nu il stresati, acordati-i timp sa se obisnuiasca.

Voi de la ce varsta ati incercat sa-i puneti pe olita?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *