Cum angajam bona ideala?


Daca bunicii nu sunt in preajma sa va ajute cu cei mici, veti avea nevoie de o bona. E un moment important si poate putin delicat pentru orice familie.

Alegerei bonei pentru copiii dumneavoastra trebuie facuta cu foarte mare atentie si de cele mai multe ori trebuie sa va bazati pe propriile instincte, sau, de ce nu, sa tineti cont de reactia copiilor la intalnirea cu bona. Daca cei mici o indragesc de la prima intalnire si daca recomandarile sunt foarte bune si sigure, atunci sunteti norocosi.

Care sunt primii pasi pentru angajarea unei bone?

Pasul 1: Va sfatuim sa tineti cont de recomandarile celor din jur; aveti nevoie de o persoana de incredere, cu rabdare si multa experienta.
Pasul 2: Primul contact, cel telefonic va poate ajuta pentru pasul urmator, al primei intalniri; de cele mai multe ori, dintr-o simpla discutie la telefon va veti da seama daca va place sau nu interlocutoarea.
Pasul 3: Daca a trecut testul primei convorbiri, stabiliti prima intalnire, de preferinta la domiciliul bonei, pentru ca asa ii veti cunoaste familia si veti avea ocazia sa observati multe detalii care va intereseaza.
Pasul 4: Daca ambii parinti sunt de acord cu bona, le place si simt ca au incredere in ea, urmeaza pasul cel mai important, intalnirea cu copiii.
Pasul 5: Acest pas este cel care stabileste daca este bona potrivita pentru familia dumneavoastra. Este foarte important daca cei mici o accepta, daca va inspira siguranta si daca va place modul in care relationeaza cu cei mici.

Important:

Este extrem de important sa stabiliti cu exactitate programul, remuneratia si toate detaliile de la inceputul colaborarii. De exemplu, vor fi situatii cand va fi nevoie sa stea peste orele de program si atunci cel mai indicat e sa lamuriti din start toate aspectele, pentru a evita viitoare neplaceri sau discutii.

Ce trebuie sa stie o bona in momentul in care ramane cu cei mici?

1. Numarul de telefon al parintilor, atat cel personal cat si cel de la munca, in cazul in care nu poate fi gasit pe cel personal.

2. Numarul medicului pediatru.

3. Daca cei mici sunt alergici la vreun aliment.

4. Meniul copiilor si orele de masa.

5. Schema de tratament daca cei mici sunt bolnavi.

6. Cum sa reactioneze in cazul in care cei mici se comporta necorespunzator.

7. Zonele sau parcul in care va iesi cu copiii.

8. Ora la care va intoarceti acasa.

9. Ce sa faca in cazul unor mici accidentari ale copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *