Copii mofturosi la masa

Sursa foto: pregnancyandbaby.com
Sursa foto: pregnancyandbaby.com

    Esti parinte. Bebelusul tau creste si incepi sa observi anumite modificari in preferintele lui, de la jucariile preferate, comunicarea cu cei din jur, pana la tabieturile din timpul somnului.

     Una dintre cele mai importante modificari au legatura cu schimbarea preferintelor culinare ale bebelusilor, parintii fiind pusi in dificultate; daca pana acum bebelusul lor manca tot din castronel, acum se transforma intr-un copilas pretentios.

     Mancarea solida este o experinta noua pentru copilasul tau. El va avea nevoie de timp sa se obisnuiasca cu gustul, culoarea si textura noului aliment. Copilasul a inceput sa devina mai independent si chiar sa faca anumite alegeri. Respingerea unor anumite alimente, poate crea o stare de frustrare parintilor, dar aceasta situatie se poate transforma intr-o oportunitate de a incerca lucruri noi cu copilul dumneavoastra, incercand sa-i oferiti o mancare sanatoasa si diversificata.

       Daca meniul va fi variat si ii oferiti zilnic ceva nou, copilasul va fi mult mai interesat de ritualul mesei. Iata cateva sfaturi pentru a face ora mesei mai atractiva pentru copilasul mofturos:
1. Achizitionarea unui scaun pentru masa ii va da posibilitatea copilului dumneavoastra sa experimenteze in siguranta noile alimente, va fi mai usor de supravegheat si cu siguranta, mult mai usor de curatat.
2. Indemnati-va copilul sa incerce noul aliment, vorbindu-i despre culoarea, forma sau textura lui – nu insistati pe gust.
3. Introduceti alimentele noi treptat, in cantitati mici, alaturi de un aliment pe care il agreeaza.
4. Ar fi indicat sa le oferiti noul aliment in prima parte a zilei pentru ca atunci copiii sunt mai relaxati, mai deschisi la noi experiente.
5. Atmosfera din timpul mesei trebuie sa fie relaxata, sa fie liniste (fara desene animate!), pentru ca cel mic sa se concentreze si sa savureze mancarea. Daca va fi atent la altceva, masa nu va mai prezenta niciun interes pentru el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *