Scaunul auto pentru copii

 

Sursa foto: my-kids.ro
Sursa foto: my-kids.ro

OUG 195/2002 actualizata
Art. 97. – (1) Copiii cu varsta sub 12 ani sau cu inaltimea sub 150 cm trebuie sa poarte centuri de siguranta adaptate greutatii si dimensiunilor lor, iar cei cu varsta sub 3 ani se transporta numai in dispozitive de retinere omologate.
(2) Conducatorilor de autovehicule le este interzis sa transporte copii cu varsta de pana la 12 ani pe scaunul din fata, chiar daca sunt tinuti in brate de persoane majore, in timpul deplasarii pe drumurile publice.

Parerea mamicilor despre importanta scaunului auto copii:

1. Diana – mami Dragos
„Pentru noi prezenta unui scaun auto pentru copiii inseamna siguranta, confortul copilului nostru, libertatea sa te deplasezi cu copilul fara alt insotitor adult. Si cu siguranta, Dragos e mult mai cuminte stand in scaun.”

2. Raluca – mami Alexia
„Din punctul meu de vedere, ca mamica, sanatatea si siguranta copilului meu sunt esentiale. Si cand ma gandesc la siguranta copilului, unul din aspectele cele mai importante este cel al transportului cu masina. Sincer, nici nu concep sa nu avem sau sa nu fi avut scaun pentru copil – am căutat intotdeauna varianta optima, adecvata varstei si inaltimii greutatii ei, dar sa fie si comod. Il avem montat in masina si punem tot timpul copilul in scaun, chiar si pe distante scurte in oras. Consider ca si in acest caz e valabil proverbul legat de sanatate, care mie mi-e foarte drag :<mai bine sa previi decat sa tratezi>.”

3. Nicoleta – mami Sara Maria
„Folosim scaunul de masină de la 8 luni. Primul lucru la care ma gândesc, când pun fetița în scaun este siguranța ei, dar și confortul soțului la volan, pentru a nu fi deranjat.”

4. Ioana – mami Stefan Rafael
„Pentru mine, siguranța puiului meu e cea mai importantă, de aceea folosim scaunul de mașină care a luat nota cea mai bună la testele efectate pe acestea(ADAC). Chiar dacă a costat mai mult, merită! Copilul meu este ceea ce am mai scump pe lume, de aceea cand se pune problema siguranței, nu e loc nici de gluma, nici să faci economii.”

5. Anca – mami Mara
„Pentru noi scaunul de mașină pentru înseamnă siguranță și confort. Mara stă în scăunelul ei, indiferent de distanța parcursă”

6. Gabriela -mami Ștefania-Miruna
„Pentru noi este foarte important să folosim scaunul de mașină pentru copil deoarece îi oferă siguranță. Pe lângă aceasta și copilul se simte mai confortabil decât să fie ținut în brațe”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *